Tweet This

Bildet ovenfor er fotografert fra Hasselgården. Fotograf: © Rune Olsen / Rolfoto

 Tross Jomfrulands beskjedne geografiske størrelse er det et meget godt overnattingstilbud på øya, og fra i år er det også lov å telte på øya.

Overnattingssteder

Hasselgården ligger nydelig til med utsikt over Jomfrulandsrenna. Disponibel robåt. Bademuligheter. Hasselgården har 3 boenheter på ca 50m2, tilsammen 12 sengeplasser. Sengetøy til alle leilighetene, men trekk ønskes medbragt. Kjøkken i hver boenhet. WC og dusj felles.

Egnet for familier.Selvhushold. Kjøleskap og tilgang til fryseboks. Oppvarming – vedfyring og elektrisk.

Kulturlandskap ved Hasselgården. . Fotograf: © Rune Olsen / Rolfoto

Kulturlandskap ved Hasselgården. . Fotograf: © Rune Olsen / Rolfoto

Snart er dagen over, og natten kommer nå… . Fotograf: © Rune Olsen / Rolfoto

Snart er dagen over, og natten kommer nå… . Fotograf: © Rune Olsen / Rolfoto

Jomfruland er spesiell hele året.Trenger du ro og fred en periode, er det her du kan slippe skuldrene ned.

Mulig å benytte trådløst internett. Ikke tv.,men radio i alle leiligheter. Vi ligger kun 5-10 min gangavstand fra tårnet og Haga Kystkafe. Vi ønsker ikke biler hit, men det er mulig å parkere i nærheten av fergeleiet. Vi kan eventuelt hente bagasje hvis det er ønskelig. Kontaktperson Kari Nicolaysen 35 99 11 85 / 46 44 54 15

 

Kvelden smyger på over Hovedgården. Fotograf: © Rune Olsen / Rolfoto

Kvelden smyger på over Hovedgården. Fotograf: © Rune Olsen / Rolfoto

Hovedgården var tidligere øyas eneste gård. I tillegg var det husmenn og strandsittere (dvs hus uten jord). Gården har vært eid av forskjellige adelsslekter, bl.a. av stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve, som besøkte øya i 1696, av storborgere og av loser. På 1800-tallet ble gården delt i en rekke gårdsbruk slik at det på det meste var 10 gårder på øya. I dag er bare 5 gårder i aktiv drift, Gårdene har blitt færre, men større.

Befolkningen har ofte kombinert flere yrker som gårdsdrift, sjøfart, losing og fiske. I dag er turisme en viktig attåtnæring. Våningshuset på Hovedgården er brent flere ganger. Det nåværende huset er oppført i 1907 i sveitserstil. I hagen er det hagemøbler og grillplass.

Huset egner seg godt for to til fire familier som kjenner hverandre, eller en gruppe. Gården ligger på den meget idylliske nordre del av Jomfruland, ved øyas landskapsvernområde med flott eikeskog og rikt fugle- og planteliv. Eikeskogen er kjent for sine vakre hvitveistepper om våren.

Fra huset er det kjerrevei ned til sjøen på begge sider av øya, - et par min å gå. En 200 m lang sandstrand ligger ved gårdens brygge og er ideell for småbarn. Egen robåt følger med huset. Et praktfullt område med svaberg ligger rett nedenfor gården og vender ut mot havet. Jomfruland er et av de mest solrike steder i landet, og ellers kjent for sine rullesteinsstrender, vakre natur, kunstutstillinger - og fyret.

Det er fin sykkelvei langs hele øya, og dessuten mulighet for å leie sykler og hest. Det er ikke vanlig bilkjøring på Jomfruland. Bil må parkeres i Valle eller Kragerø. Gjester som har egen båt, kan legge den ved Tårnbrygga mot en avgift. Haga kystkafé, sommerbutikken Sjarm og restaurant Okidokk mat & drikke har vi på øya.

Raskeste adkomst til gården er med taxibåt til Hovedgårdens brygge fra Valle eller Kragerø. Det går også ferge fra Kragerø til Tårnbrygga. Det kan bestilles traktorskyss til huset. Det er ikke ønskelig med kjæledyr. I første etasje er det, foruten kjøkken og bad, tre stuer, to soverom og en glassveranda med trapp ned til hagen.

I annen etasje er det en mindre stue med vestvendt veranda (aftensol), tre store og et lite soverom og et ekstra toalett. Samlet leieareal er ca. 280 m2. Kapasitet: 12-18 personer. 300/400kr pr. person. pr. døgn. Hovedgården leies ut til overnatting og selskaper. Da bor du i et sjarmerende sveitserhus fra 1907 på øyas eldste gård. Standarden er enkel, men både spisestue og finstue har 100 år gamle tak- og veggdekorasjoner og prismekroner i taket. I tillegg har huset hage og utsikt over sjøen .

Adresse: Hovedveien 87, 3781 Jomfruland Kontakt: Telefon: 22 49 52 61 / 948 67 416

 

Opplev Øitangen-Koronafritt ytterst i havgapet

- det er trygt å overnatte på DNT-hyttene våre!

Velkommen til et besøk i Hovedhuset, Forvalterboligen eller i Sjøbua! Hyttene leies i sin helhet. Vi kan ikke leie ut kun seng/eller rom i Låven som vi pleier, men den er nå delt inn i 3 separate soner, så her er det muligheter! Les mer om de forskjellige sonene i bookingen.

Gjør gjerne utvasken selv, og betal kun et obligatorisk tillegg på 500.- for nødvendige koronatiltak og desinfisering. Du kan også bestille hele utvasken hos oss. Ledige datoer og priser finner du i bookingen og i prislisten.

Du kan ha med eget sengetøy, kjøpe engangs-sengesett hos oss inkl. håndkle eller leie vaskbart sengetøy inkkl. håndkle. 

Ved bestilling MÅ du krysse av for ønsker vedr. utvask og sengetøy. 

Det er viktig at vi alle tar smittevern alvorlig, slik at smitte av Covid-19 begrenses. Vi har lagt til rette for deg med utstyr og god informasjon i hyttene. Hvis alle gjøre som anbefalt, har god håndhygiene og vasker godt etter seg, vil Øitangen være et herlig og koroanfritt sted i denne tiden for alle!

For øyeblikket vil lavvoen og kajakkene ikke kunne brukes, men nyt naturen, vårkveldene og den herlige atmosfæren på øya.

Du kan ha med hunder i både Forvalterboligen, Hovedhuset og sonene i Låven.


Nå kan du bestille matkasser fra Spar Sjøbua i Valle!

SPAR-butikken på Valle pakker kassene ferdige til deg, og du kan enkelt plukke opp det bestilte på vei til Øitangen. Du kan også få det fraktet ut om ønskelig.

NB! Bestillinger gjøres direkte på mail til Spar Sjøbu 
(spar.sjobua.valle@spar.no) eller på telefon til 35968100

Husk å se antall personer som er beregnet pr. kasse, så bestiller du bare det antall kasser som passer for deg og din gruppe.  Skulle du ønske noe annet fra Spar sitt sortiment, kan det også bestilles! Ønsker du å bestille mat fra Spar Sjøbua Valle, som er pakket klart for deg når du tar taxibåten fra Valle, eller få det direkte levert ut til Øitangen, så bestill her —>

Er det noe som lures på, ta gjerne kontakt - velkommen!

 

I år er det lov å telte enkelte steder på Jomfruland

I år (2020) har det igjen blitt lov å telte på Jomfruland. Det har vært flere år med totalforbud mot telting på øya. Det har tidligere vært veldig strid om telting på Jomfruland de årene det var lovlig.

Finnes det noe bedre enn å dysses ned av sjøens lyder, og neste dag våkne til skjærgårdens soundtrack med bølgeskvulp og fulgleliv?

Finnes det noe bedre enn å dysses ned av sjøens lyder, og neste dag våkne til skjærgårdens soundtrack med bølgeskvulp og fulgleliv?

Det er jo en stor glede at man kan besøke den naturskjønne øya og kombinere det med fint friluftsliv i skjærgården. Det er en del viktige hensyn å ta når du skal telte på Jomfruland, og det viktigste er å huske på at du er gjest i naturen og at man kun telter i de områder det er lov å telte på øya. Det er ikke mange stedene man kan slå opp teltet, men det er først og fremst fordi nasjonalparken legger sine begrensninger på områder samt at store deler av øya er innmark, og i innmark er det ikke lov å telte noe sted i Norge.

Nord på Jomfruland er det teltforbud etter vernereglene for nasjonalparken nord for Øytangen gård og på Sandbakken. Videre er det ferdselsforbud i nord og sør (Kråka og Skadden) i perioden 15. april til 15. juli av hensyn til hekkende sjøfugl. Det er også ferdselsforbud på flere holmer og sør på Stråholmen i samme periode. Uansett kan man ikke telte i de områdene som er nasjonalpark.

Her kan du telte på Jomfruland

De områdene i kartet som er ringet inn i blått er steder du kan telte på Jomfruland. Pass på at du telter innenfor de blå strekene. De røde strekene betyr at innenfor de røde strekene er det naturvernområde eller nasjonalpark, og at du bør sjekke ferdselsregler ved å lese nettsiden www.jomfrulandnasjonalpark.no

Generelt om telting i Norge og regler kan du lese her ->>>


Camping-28702.jpg
 

Jomfruland Camping AS tilbyr utleie av hytte, campingvognplass og bobilplass.Vi har 5 hytter (u/bad/wc) og 3 hytter (m/bad/wc) til utleie. Disse leies fortrinnsvis ut på ukesbasis i skoleferien. Normalt har man kunne sette opp telt på campingplassen, men i år er det dessverre ikke har kapasitet til å ha telt i sommer grunnet korona og uvissheten rundt dette. Se mer her for info og bestilling ->

 

Kystledhytta på Jomfruland. Kystled er enkel overnatting på steder som har gått ut av sin opprinnelige bruk. Her finnes nedlagte fyrstasjoner, tidligere militære eiendommer eller andre bygninger på friluftslivsområder.

Kystledhytta på Jomfruland ligger på den nordre delen av øya, like i nørheten av Hovedgården og Hasselgården, men på motsatt side av skogsveien.

Kystledhytta på Jomfruland er den tidligere Decca-stasjonen (en av fem i Norge) huset et radionavigasjonssystem som ble drevet av Forsvaret. Kystledhytta på Jomfruland har plass til åtte personer. Det er to soverom med til sammen fire køyesenger. Køyene er utstyrt med dyner og puter, men det må medbringes sengetøy. Ta også med kluter og håndklær til kjøkkenet. Hytta har innlagt strøm og det er kjøleskap med liten fryseboks, komfyr med stekeovn, kaffetrakter og vannkoker. Bestill her ->>>



Det går daglige fergeavganger fra Kragerø til Tårnbrygga og Aasvik brygge; om sommeren også med kveldsruter. Rutetider finner du på Fjordbåtselskapets hjemmesider. Dessuten finnes flere muligheter for taxibåt til og fra Valle og Kragerø. Taxibåtene kjører deg overalt. Skal du besøke DNT Øitangen går du av på Tårnbrygga (ca. 2,5 km til Øitangen nord på øya). Taxibåt kan kjøres direkte til brygga på Øitangen.

Det er egne kjøreregler for bil på Jomfruland, derfor kan du som dagsturist ikke ta med deg bilen. Som gjest på DNT-Øitangen er det bare handicapkjøring som er tilatt.

Taxibåt

Kragerø:

Ole Gundersen Taxibåt: 90 80 44 44

Aasvik Taxibåt: 90 88 48 88

Runar Larsen: 97 00 33 00

Per Haudt Taxibåt: 99 27 05 06

Valle:

Valle Taxi 40 60 40 00 (kjører også til Kragerø) 

Ferjer og hurtigbåten Perlen

Kragerø Fjordbåtselskap IKS kjører offentlig transport rundt i hele skjærgården

Ruteopplysning:  http://www.fjordbat.no/reiser/rutetider-2/

Følg Fjordbåtselskapet på facebook